ALONSO APERTE, ELENA
iMarina ID: 04-271862Centro
Facultad de Farmacia. Universidad CEU San Pablo. Campus de Moncloa Calle Julián Romea. Madrid. 28003

eaperte@ceu.es
Timeline
septiembre de 2000
Titulado superior / Grado: Ciencia y Tecnología de los Alimentos
Facultad de Veterinaria - Universidad Complutense de Madrid
julio de 1997
Doctorado: Doctora en Farmacia
Universidad San Pablo CEU
septiembre de 1992
Titulado superior / Grado: Farmacia. Orientación sanitaria
Facultad de Farmacia , Universidad Complutense de Madrid
Reconocimientos Docentes
Quinquenios
2
Año último Quinquenio: 2009
Timeline
junio de 2019
Profesor Catedrático
Universidad CEU San Pablo. Facultad de Farmacia
   2019 -
septiembre de 2017
Profesor Titular. Ciencias Farmaceuticas y de la Salud
Universidad CEU San Pablo
   2017 - 2019
abril de 2009
Vicedecana de Enseñanzas, Estudiantes y Calidad
Universidad CEU San Pablo. Facultad de Farmacia
   2009 -
junio de 2007
Profesor Agregado. Ciencias Farmaceuticas y de la Salud
Universidad CEU San Pablo
   2007 - 2017
octubre de 2005
Directora del Departamento de Nutrición, Bromatología y Tecnología de los Alimentos (en funciones). Universidad CEU San Pablo
Universidad CEU San Pablo
   2005 - 2006
septiembre de 2004
Secretaria del Departamento de Nutrición, Bromatología y Tecnología de los Alimentos. Universidad CEU San Pablo
Universidad CEU San Pablo
   2004 - 2009
diciembre de 2001
Directora del Departamento de Fisiología, Morfología y Ciencias de la Alimentación. Universidad CEU San Pablo
Universidad CEU San Pablo
   2001 - 2004
septiembre de 1997
Profesora Adjunta de Nutrición y Bromatología. Universidad CEU San Pablo
Universidad CEU San Pablo
   1997 - 2007
septiembre de 1996
Profesor Colaborador de Nutrición y Bromatología. Universidad CEU San Pablo
Universidad CEU San Pablo
   1996 - 1997
marzo de 1994
Becaria FPI. Instituto de Investigaciones Biomédicas. Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)
Instituto de Investigaciones Biomédicas (CSIC)
   1994 - 1996
febrero de 1994
Becaria FPI. Departamento de Nutrición y Bromatología I, Facultad de Farmacia. Universidad Complutense de Madrid.
Universidad Complutense de Madrid,
   1994 - 1994
septiembre de 1992
Investigador en Formación. Departamento de Nutrición y Bromatología I, Facultad de Farmacia, Universidad Complutense de Madrid
Universidad Complutense de Madrid,
   1992 - 1994
marzo de 1992
Becaria de Introducción a la Investigación
Instituto de Nutrición y Bromatología. Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) - Universidad Complutense de Madrid
   1992 - 1992
Reconocimientos Investigación
Sexenios

3
Año último Sexenio:
Transferencia
Publicaciones en Altmetrics
2020 | Food Sustainability Knowledge and Attitudes in the Spanish Adult Population: A C... | |
2020 | Updated Food Composition Database for Cereal-Based Gluten Free Products in Spain... | |
2019 | Nutritional Status in Spanish Children and Adolescents with Celiac Disease on a ... | |
2019 | Nutritional assessment of female patients newly diagnosed with breast cancer in ... | |
2018 | Identifying factors related to food agency: Cooking habits in the Spanish adult ... | |
2017 | Total folate content in ready-to-eat vegetable meals from the Spanish market | |
2017 | Voluntary Folic Acid Fortification Levels and Nutrient Composition of Food Produ... | |
2017 | Present Food Shopping Habits in the Spanish Adult Population: A Cross-Sectional ... | |
2016 | Conclusions of the II international and IV Spanish hydration congress. Toledo, S... | |
2016 | Voluntary fortification with folic acid in Spain: An updated food composition da... | |
2015 | Folate content in fresh-cut vegetable packed products by 96-well microtiter plat... | |
2015 | Contribution of folic acid-fortified foods to fertile women's folate Recommended... | |
2013 | Voluntary food fortification with folic acid in Spain: Predicted contribution to... | |
2013 | DETERMINATION OF FOLATE CONTENT IN READY-TO-EAT FOOD PRODUCTS | |
2013 | Dietary folic acid intake differentially affects methionine metabolism markers a... | |
2012 | Lack of data on folate in convenience foods: Should ready-to-eat products be con... | |
2012 | Vitamin food fortification today | |
2011 | Plasma folate concentrations after a single dose ingestion of whole and skimmed ... | |
2011 | Physiologic changes in homocysteine metabolism in pregnancy: A longitudinal stud... | |
2011 | Analysis of folate form distribution in spanish beers using combined affinity an... | |
2010 | Analysis and evaluation of voluntary folic acid fortification of breakfast cerea... | |
2010 | Moderate or Supranormal Folic Acid Supplementation Does Not Exert a Protective E... | |
2009 | Mild Methionine Excess Does Not Affect Thymidylate Synthesis or Inflammation Mar... | |
2008 | Folate status and S-adenosylmethionine/S-adenosylhomocysteine ratio in colorecta... | |
2007 | Supranormal dietary folic acid supplementation: effects on methionine metabolism... | |
2005 | Impaired methionine and folate metabolism in colorectal carcinogenesis | |
2002 | Acute valproate administration impairs methionine metabolism in rats | |
2000 | Drugs-nutrient interactions: A potential problem during adolescence | |
2000 | High-dose folic acid supplementation in rats: effects on gestation and the methi... | |
1999 | High dietary folate supplementation affects gestational development and dietary ... | |
1999 | Impaired methionine synthesis and hypomethylation in rats exposed to valproate d... | |
1996 | Effects of S-adenosylmethionine on lipid peroxidation and liver fibrogenesis in ... | |
1995 | Carbon tetrachloride-induced hepatic injury is associated with global dna hypome... |
Temáticas más frecuentes
Temáticas
Proyectos participados
Dirección y participación en proyectos
IP
NO IP
Grupos, Redes
Actividad docente
Tesis Dirigidas
5
Centros
Universidad San Pablo CEU
Asignatura / Curso
Colaboración institucional últimos 5 años